Over Ons


Onze missie is...

...om meer bewustzijn over gezondheid te creëren en deze ook toegankelijker te maken.

Onze focus ligt op het creëren van videocontent die transparantie, bewustwording, educatie en betrokkenheid bevordert, terwijl het merk en de boodschap van deze bedrijven worden versterkt.

Onze visie is...

...een wereld waarin iedereen toegang heeft tot mentale gezondheidszorg en zich mentaal gesteund voelt.

Once upon a time...

Myrthe van Wijk

Eigenaar, creatief producent

Hey daar! Mijn naam is Myrthe van Wijk. Ik ben filmmaker, ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen en de eigenaar van MindReel Productions. Leuk dat je hier bent!

 

Als kind wilde ik altijd maatschappelijk werker worden. Mensen helpen is iets wat ik vanaf jongs af aan wilde doen.  Toen ik 13 was kreeg ik de diagnose Anorexia Nervosa, wat mijn leven op z'n kop heeft gezet. Jarenlang ben ik van psycholoog naar psycholoog gegaan om met mijn eetstoornis aan de slag te gaan, maar niks hielp. Op een gegeven moment ben ik in behandeling gekomen voor een depressie, dat heeft wel geholpen, maar helaas niet met de eetstoornis. Ik was aan het herstellen, maar eind 20243 merkte ik dat ik alsnog erg vastliep in mijn herstel. Toen heb ik besloten om een half jaar in mijn eentje door Europa te reizen. Ik had motivatie en ik wilde verandering in mijn leven.

 

Mijn leven is toen ook veranderd. Ik ben volledig hersteld van de eetstoornis, en als hij soms nog langskomt weet ik hoe ik hem moet tegenhouden om niet de macht weer over te nemen.

 

In mijn jaren van ziek zijn en herstellen heb ik gemerkt dat er weinig begrip is voor de gezondheid. Daarbij komt dat mentale gezondheid vaak invloed heeft op je fysieke gezondheid en je sociale gezondheid. Dta heb ik in ieder geval erg gemerkt.

 

Dit is precies waar ik verandering in wil brengen. Mindreel Productions is gespecialiseerd in de gezondheidszorg, denk hierbij aan fysieke gezondheid, mentale gezondheid en sociale gezondheid om meer bewustzijn te creëren. 

Werkwijze

Kennismaken --> Conceptontwikkeling --> Opnames --> Montage --> Feedback --> Evaluatie & Resultaten

Onze betrokkenheid

Wij werken nauw samen met zorgorganisaties, ervaringsdeskundigen, patiënten en bedrijven/organisaties die zich op wat voor manier inzetten voor gezondheid, om authentieke en impactvolle verhalen te creëren. Met onze video’s ondersteunen we bewustwordingscampagnes en maken we complexe gezondheidskwesties bespreekbaar. Door evenementen en bijeenkomsten te organiseren, luisteren we naar de behoeften van onze community en nodigen we mensen uit om hun eigen ervaringen te delen. We streven naar toegankelijke, inclusieve content en bouwen zo aan een sterke, verbonden gezondheidscommunity.

Begrijpen = Bereiken

Het begrip "begrijpen = bereiken" is van groot belang in de gezondheidszorg en dienstverleningssector, met name bij het gebruik van video als communicatiemiddel. Het gaat erom dat de boodschap die wordt overgebracht niet alleen wordt begrepen, maar ook wordt toegepast en tot verandering leidt. Het is belangrijk dat zorgverleners de juiste informatie op een begrijpelijke manier overbrengen, rekening houdend met de behoeften en mogelijkheden van de patiënt. Video's kunnen hierbij helpen, omdat ze visuele en auditieve informatie bieden die beter kan worden onthouden en begrepen dan alleen tekst. Door het gebruik van video's kunnen zorgverleners de communicatie met patiënten verbeteren en ervoor zorgen dat de boodschap begrepen wordt en tot verandering leidt.

Wist jij dat?

Eetstoornissen vormen een ernstig gezondheidsprobleem, vooral onder jongeren, met naar schatting 5 tot 10% van de bevolking die hiermee te maken krijgt. Binnen de LGBTQ+ Community ligt dit percentage mogelijk hoger, dit komt door stressfactoren, waaronder:

  • stigma;

  • discriminatie;

  • onbegrip met betrekking tot seksuele- en genderidentiteit.

 

Recente studies laten zien dat jongeren uit de LGBTQ+ Community meer kans hebben op het ontwikkelen van eetstoornissen dan leeftijdsgenoten die hier geen onderdeel van uitmaken.

32% van de transgenders geeft aan hun eetstoornis te gebruiken om hun lichaam aan te passen zonder hormonen, zoals het verminderen van rondingen of het stoppen van de menstruatie.

 

Toch gelooft 56% van de transgenders met een eetstoornis dat hun stoornis geen verband houdt met hun fysieke lichaam.

Ongeveer 75% van de transgenderstudenten met een eetstoornis doet een zelfmoordpoging.

Transgender studenten krijgen 4x keer zo vaak de diagnose eetstoornissen als hun cisgender klasgenoten.